در جلسه قبل با ساختار داخلی یک میکروکنترلر و نحوه اتصال CPU به ادوات جانبی و حافظه ها آشنا شدیم. در این جلسه می خواهیم نگاه دقیق تری به CPU و نحوه عملکرد آن داشته باشیم. وظیفه اکثر CPU ها را می توان به طور خلاصه در یک جمله بیان …
توضیحات بیشتر »آخرین نوشته ها
ساختار داخلی میکروکنترلر ها
در قسمت قبلی آموزش با تعریف میکروکنترلر و کاربردها و نحوه عملکرد کلی آن آشنا شدیم. در این آموزش قصد داریم با ساختار داخلی و اجزای میکروکنترلر AVRو نحوه اتصال آن ها به یکدیگرآشنا شویم. در شکل زیر نمایی از جزئیات میکروکنترلر AVR را مشاهده می کنید: بخش خاکستری شامل …
توضیحات بیشتر »میکروکنترلر چیست؟
کسانی که تازه به دنیای الکترونیک وارد می شوند ممکن است به این واژه ها زیاد برخورد کنند: میکروپروسسور، میکروکامپیوتر، میکروکنترلر. اما شاید در ابتدای کار، هنوز معنای درست این واژه ها را درک نکنند. برای درک درست این واژه ها ابتدا واژه پروسسور را مورد بررسی قرار می دهیم. …
توضیحات بیشتر »کنترل LED RGB نواری با استفاده از میکروکنترلر
تئوری کنترل LED RGB LED RGB چیست؟ این نوع LEDها از سه LED قرمز(R)، سبز(G) و آبی(B) تشکیل شده اند. بسته به اینکه این LEDها چگونه به هم متصل شده باشند RGBها در دو نوع کاتد مشترک و آند مشترک ساخته می شوند: حال فرض کنید یک LED RGB کاتد …
توضیحات بیشتر »کنترل لوازم خانگی با بلوتوث تلفن همراه(قسمت دوم:تنظیمات ماژول HC-05)
در قسمت قبلی آموزش با نحوه عملکرد ماژول HC-05 در حالت عادی آشنا شدیم. در این آموزش می خواهیم با نحوه تنظیمات پارامترهای مختلف این ماژول آشنا شویم. در این آموزش موارد زیر را فرا خواهید گرفت: 1- حالت های کاری ماژول HC-05 2- رفتن به مد تنظیمات 3- دستورات …
توضیحات بیشتر »کنترل لوازم خانگی با بلوتوث تلفن همراه(قسمت اول: راه اندازی ماژول HC-05)
در این آموزش می خواهیم با استفاده از بلوتوث یک موبایل اندرویدی یک ابزار (مثلا یک LED) را کنترل نماییم. برای ایجاد ارتباط بین موبایل و ابزار خارجی از ماژول های بلوتوث سری HC استفاده می کنیم. در این آموزش با این ماژول ها بیشتر آشنا می شویم. هدف …
توضیحات بیشتر »آموزش شمارنده با استفاده از سون سگمنت و LCD کاراکتری با BASCOM AVR
دراین پروژه ساده می خواهیم با نحوه را اندازی سون سگمنت و LCD کاراکتری با استفاده از کامپایلر BASCOM آشنا شویم. قطعات مورد نیاز: میکروکنترلر ATmega32: 1عدد سون سگمنت کاتد مشترک: 2عدد Lcd کارکتری:1عدد مقاومت 10 کیلواهم: 2عدد سوئیچ :2عدد شرح عملکرد: دو عدد سوئیچ، عملکرد ورودی را برای این …
توضیحات بیشتر »ساخت ریموت کنترل با استفاده از میکروکنترلر
در این آموزش بسیار کاربردی می خواهیم یک ریموت کنترل ساده بسازیم که با استفاده از آن می توان انواع تجهیزات را بدون تماس الکتریکی کنترل کرد. به عنوان مثال هایی از کاربرد این نوع کنترل ها در زندگی روزمره می توان به موارد زیر اشاره کرد: – قفل اتومبیل …
توضیحات بیشتر »اتصال تعداد زیادی سون سگمنت بزرگ به ATmega32
در خیلی از کارکردهای عملی لازم می شود که تعداد زیادی سون سگمنت توسط یک میکروکنترلر کنترل شوند. برای مثال یک برد کنترل آسانسور باید قادر باشد تعدا زیادی سون سگمنت را کنترل نماید. یک ترازوی دیجیتال و همچنین یک تابلو نمایشگر قیمت مثال های دیگری از این کاربردها هستند. …
توضیحات بیشتر »راه اندازی LCD کاراکتری با LPC1768 در مد 4 بیتی
در مطالب قبلی تحت عنوان راه اندازی LCD کاراکتری در مد 8 بیتی با راه اندازی LCD های کارکتری آشنا شدیم و با نحوه برنامه نویسی این نمایشگرها در Keil آشنا شدیم. اما در عمل به خاطر صرفه جویی در پایه های میکروکنترلر بیشتر از مد 4 بیتی استفاده می …
توضیحات بیشتر »راه اندازی LCD کاراکتری با LPC1768 در مد 8 بیتی
در مطلب قبل تحت عنوان آشنایی با LCD کاراکتری در مورد انواع LCD های کاراکتری و نحوه عملکرد آن ها و همچنین دستورالعمل های مختلف آن آشنا شدیم. در این مطلب با نحوه اتصال نمایشگر کاراکتری با میکروکنترلر LPC1768 در مد 8 بیتی به همراه چند مثال کاربردی آشنا خواهیم …
توضیحات بیشتر »کاربرد define# در برنامه نویسی میکروکنترلرها
یکی از دستورالعمل های پیش پردازنده پرکاربرد در زبان برنامه نویسی c دستورالعمل define# می باشد. دستورالعمل پیش پردازنده define# در زبان برنامه نویسی c معمولا برای تعریف ثوابت به کار می روند. کاربردهای این دستور را با ذکر یک مثال شرح می دهیم. فرض کنید می خواهیم برنامه ای …
توضیحات بیشتر »آشنایی با LCD کاراکتری
در مدارات میکروکنترلری و همچنین سیستم های تعبیه شده معمولا نیاز به ابزاری دارید که یک سری اطلاعات را به نمایش در بیاورند و از این طریق اطلاعاتی را به کاربران خود بدهند. شاید ساده ترین نوع این ادوات LEDها باشند. LED معمولا اطلاعاتی را به کاربر یک سیستم تعبیه شده …
توضیحات بیشتر »راه اندازی سون سگمنت با LPC1768
در این مطلب می خواهیم به نحوه راه اندازی سون سگمنت با استفاده از میکروکنترلر LPC1768 آشنا شویم. قبل از هر چیز برای شروع این آموزش : اگر با رجیسترهای GPIO آشنایی ندارید بخوانید: کار با رجیسترهای ورودی خروجی همه منظوره(GPIO) در LPC1768 اگر با پورت های خروجی میکروکنترلر LPC1768 …
توضیحات بیشتر »اشاره گرها (Pointers) در زبان C
در برنامه نویسی حرفه ای به زبان C اشاره گرها(pointer) جایگاه ویژه ای دارند. اشاره گرها ابزاری قدرتمند و قابل انعطاف برای کار با داده ها به برنامه نویس می دهند. قبل از تعریف اشاره گر در زبان C بهتر است با تعریف آدرس آشنا شویم. در زبان C هر …
توضیحات بیشتر »